Om Nordic Sport & Event

Vi drivs av att se människor utvecklas och prestera bra resultat

Nordic Sport & Event är ett marknads-, event- och konsultbolag som erbjuder ett brett urval av tjänster. Bolaget bildades 2013 och ägs av entreprenörer med en gedigen erfarenhet inom en rad olika branscher och affärsområden.

Inom ledande befattningar har vi skaffat oss en bred och djup erfarenhet sedan 35 år tillbaka inom besöksnäringen både i Sverige och utomlands, destinationsutveckling, flyg- & charterbranschen, dagligvarubranschen, detaljhandeln, utbildningar inom säkerhet & sjukvård, kommunikation & PR och webbutveckling, organisationsutveckling, styrelseuppdrag och mycket annat.

Vi genomför egna tävlingar och evenemang och erbjuder även andra våra tjänster i form av promotorskap.

Conny & Angelica

Nordic Sport & Event AB

Våra ledord

UTMANINGAR

En utmaning kan vara mycket, men för oss är det att våga göra något annorlunda, och våga gå en egen väg. Vi hade hela Europas ögon på oss när vi mot alla odds kunde genomföra Gotland Grand National hösten 2020 som kanske det enda stora evenemanget i hela Europa. Vasaloppet, Vätternrundan och Rally Sweden riktade sina blickar mot GGN och Gotland.

HÄLSA

Att se våra deltagare, partners och leverantörer må bra det gillar vi. Att träna inför en tävling och prestera på topp är en sak, men det gäller att efter avslutad målgång orka fortsätta träna inför nästa utmaning. Exakt likadant tänker vi i bolaget när vi avslutat ett lyckat evenemang.

UPPLEVELSER

Att komma till världens största endurotävling med över 3000 startande är en enorm upplevelse både för deltagare, partners och publik. Men lika viktig är upplevelsen när du rullar ombord på färjan mot Gotland för att anta Gotland Grand National eller en av Sveriges största golftävlingar Golfa Runt Gotland.

Våra Partners

Vi måste prestera 100% för att få förnyat förtroende. För oss är partnerskapet en lång relation.

Vi har partners som KTM, SWECON, 24MX, FXR, MICHELIN, RED BULL och många fler. Vi har under många år fått förtroende att arbeta med och placera deras varumärken på olika sätt i SVT Sport live, sociala medier, i olika mässområden och övrigt skräddarsydda områden. Kanske är vi bolaget som ska se till att ert varumärke utvecklas och syns på rätt ställen vid rätt tidpunkt. Kontakta oss så ser vi på framtiden tillsammans.

Vår affärsidé

Alla ska kunna dra fördel av vår affärsidé

Nordic Sport & Event ska skapa och utveckla tävlingar, event, tjänster och produkter tillsammans med föreningslivet/näringslivet. När vi etablerar nya idéer eller utvecklar befintliga ska vi vända oss till föreningslivet/ näringslivet som ska ha god avkastning på våra idéer och medverkan.

Vi ska arbeta med näringslivet på världsnivå men också sätta det lokala näringslivet i centrum. Vi ska inspirera städerna och regionerna att medverka i utvecklingen av denna växande form av besöksnäring.

Nordic Sport & Event AB ägs av lokala entreprenörer

Låt oss presentera våra delägare i bolaget

För oss handlade det om att rädda 22 000 gästnätter till Gotland. När vi startade Nordic Sport & Event 2013 var det för att hjälpa, utveckla och rädda kvar världens största endurotävling Gotland Grand National (GGN). Tävlingen omsätter idag nära 100 miljoner för näringslivet inom resa, bo, äta och shoppa. Idag genererar GGN över 28 000 gästnätter utanför säsong. Vi har även Sveriges största golftävling Golfa Runt Gotland med 640 deltagare i maj varje år. Nu förstår ni vad som driver oss att fortsätta vårt arbete.

Conny Bohlin

Verkställande direktör

I det här bolaget hittar vi vår VD i Nordic Sport & event Conny Bohlin. Conny var med och startade bolaget 2013 och arbetar aktivt sedan 2013 med i huvudsak ekonomi, marknad, försäljning och affärsutveckling. Conny har arbetat i ledande positioner i en rad olika branscher. Sällanköpshandel, dagligvaruhandel, flyg & charterbranschen, besöksnäringen och suttit i en rad olika styrelser. På sin fritid tränar han men är gärna i trädgården med olika projekt.

GRUNDARE TILL BOLAGET 2013
Huvudsaklig utbildning och arbetslivserfarenhet:
VD och ägare till Nordic Sport & Event AB sedan 2013.
Senaste utbildning maj 2023: Board Company (styrelseutbildning)
VD Gotland Promotion AB 2011 – 2013.
Senior Vice President Sverigeflyg AB 2009 – 2011.
COO Gotlandsflyg 2005 – 2009.
VD Hemköp Visby 1995 – 2005.
Butikschef/ Utbildningar Lindex AB 1994 – 1995.
Butikschef Expert 1990 – 1994
Övriga Uppdrag:

Ordförande Centrumbolaget i Visby 2000 – 2005.
Tidigare Styrelseuppdrag i Swedbank Gotland
Tidigare Ordförande Visby AIK Hockey

Angelica Thomsson

Adminstration-, Ekonomi- och Sociala medier

Angelica är vår enda privata delägare som arbetat aktivt i bolaget sedan starten 2013. Förutom 10 års erfarenhet med Nordic Sport & Event har Angelica en bakgrund inom incoming – turism och sällanköpshandel. Hon är spindeln i nätet med administration, ekonomi, webb och sociala medier. På sin fritid älskar hon att träna och övrig tid spenderas med sina tvillingar och sambo i huset i Roma.

AKTIV I BOLAGET SEDAN 2013
Huvudsaklig utbildning och arbetslivserfarenhet
2018 Marknadsföringsutbildning, Framfot
2016 Ledarskapsutbildning, UGL
2015 Bokföringsutbildning
2013 Gotland Promotion
2011-2012 Elgiganten
2009-2011 Handel & Administrationsprogrammet

Thomas Wickman

Delägare genom Hansa Event

En riktig lagspelare som har ägnat nästan hela sitt liv åt fotboll, både som spelare och senare som tränare.

Halkade in på eventbanan på det berömda ”bananskalet” och har aldrig ångrat det valet. Att få jobba med aktiviteter, människor och grupper är otroligt givande och inspirerande. Älskar att jobba med nya projekt och om någon säger att ”det går aldrig…” så är det den bästa tändvätskan för mig.

Väsentliga uppdrag utanför Nordic Sport och Event: Delägare och styrelsemedlem i Hansa Event AB, Lucra AB, Starling Invest AB

Bor i hus på Gotland, strax utanför Visby och har två fantastiska döttrar som är på väg ut i livet.

Mårten Britse

Delägare genom Hansa Event

Började arbeta inom besöksnäringen redan som 14-åring. Med undantag för några år inom mediabranschen så har han varit besöksnäringen trogen sedan dess med arbete på familjeanläggningar, campingar och hotell på både Gotland och i Sälen. Förutom ett stort intresse för arbete och att driva bolag har idrott och musik ständigt varit närvarande. Både innebandy, ishockey och fotboll utövades i många år där fotbollen var det som slutligen fick mest fokus. Ett tag på pojklandslagsnivå även om någon landskamp aldrig fick göras. Stoltserar även med att fått mycket valuta för pengarna i skidspåret när Vasaloppet klarades av på blygsamma 12 timmar och 12 minuter. Även musik har ständigt funnits med och gör än idag. Arbetat ett kort tag som heltidsmusiker och har fått förmånen att spela tillsammans med många av landets mest folkkära artister.

Väsentliga uppdrag utanför Nordic Sport och Event: Delägare och styrelsemedlem i Hansa Event AB, Lucra AB, Starling Invest AB

Bor i radhus i Visby tillsammans med sambo och en dotter på 5 år. Somrarna spenderar vi i vårt sommarhus i Ardre.

Mattias Thunholm

Delägare genom Hansa Event

Jag har arbetat i besöksnäringen på ett eller annat sätt sedan tonåren. Har gått via Kneippbyn till att vara hotellchef både på Gotland och i Stockholm till att huvudsakligen arbeta med event. Har en examen i företagsekonomi och gillar utmaningar, både i tjänsten och på fritiden, har bland annat genomfört 5 maratonlopp och 3 vasalopp.

Väsentliga uppdrag utanför Nordic Sport och Event: Delägare och styrelsemedlem i Hansa Event AB, Lucra AB, Starling Invest AB. Styrelsemedlem i Gotlands Förenade Besöksnäring.

Bor i hus på Gotland, strax utanför Visby tillsammans med sambo och dotter. Somrarna spenderas till stor del i torpet i Bergkvara, Småland.

Bobbo Werkelin

Delägare genom Hansa Event

Jag är uppvuxen på Kneippbyn från det att pappa köpte anläggningen 1978. Här har jag gått ifrån att jobba i glasskiosken till att vara DJ på Rotundan till att nu vara ägare och VD för anläggningen. Jag gillar att vara kreativ och att testa gränser, oavsett om det gäller arbete eller fritid så tycker jag man ska ha så kul som möjligt på resan.  Har genomfört två vasalopp.

Väsentliga uppdrag utanför Nordic Sport och Event: Ägare och VD Kneippbyn Resort, delägare och styrelsemedlem i Hansa Event AB.

Bor i hus på Gotland, strax utanför Visby tillsammans med fru och son. Har två utflugna döttrar som testar vingarna i Stockholm.