Viktig info golfa-20210407

BÄSTA GOLFVÄNNER
Du/ ni är anmälda till Golfa Runt Gotland den 2-6 maj 2021.


VIKTIG INFORMATION TILL ER MED ANLEDNING AV PANDEMIN (COVID-19)
Nordic Sport & Event tillsammans med golfklubbarna på Gotland har idag onsdag den 7 april tagit ett gemensamt beslut på att flytta fram Golfa Runt Gotland till den 8-12 maj 2022.

Vi vill ta ett gemensamt ansvar för er som deltagare, våra funktionärer och andra inblandade. Det är en av Sveriges största och roligaste golftävlingar och att 640 personer ska komma gemensamt till Gotland första veckan i maj känns inte rätt med den spridning vi nu har av COVID-19.

Vi gick tidigare ut med att vid inställd tävling så skulle vi erbjuda den som ville att delta i en form av sällskapsspel. Men även där vill vi inte para ihop era alla med andra deltagare som normalt inte umgås på golfbanan. Svenska Golfförbundet tog i går den 6 april beslut på att inga tävlingar får genomföras till och med söndagen den 2 maj 2021. Vår tävling startar den 2 maj och då är det tävlingsförbud.


NI KOMMER NU ATT ERBJUDAS FÖLJANDE ALTERNATIV.

1. Flytta fram er anmälan till 2022. Ni är då garanterade startplats i den klassen som ni är anmäld i per idag. För er som bokat middag och prisutdelning flyttas även den fram till 2022. Svara till info@nordicsportevent.se senast onsdag den 14 april 2021 om ni önskar flytta fram till 2022. Efter den 14 april är platserna lediga för andra deltagare att boka online via nordicsportevent.se. Priset för Golfa Runt Gotland 2022 är 1995 kr per deltagare. Ni som flyttas fram behöver inte betala till något extra.

2. Du kan boka av din anmälan helt mot en avgift om 500 kr per spelare som vi måste behålla i en administrationsavgift (anmälningssystem och övriga kostnader som ett bolag har) för att kunna anordna tävlingen under många år framöver. För er som bokat middag och prisutdelning på Wisby Strand återbetalas 365 kr. 30 kr behåller vi för administrationskostnad (kostnad för anmälningssystem). Vi behåller också avbeställningsskyddet på 100 kr för er som tecknat det mot sjukdom. Vi kommer återbetala samtliga deltagare sina pengar på ett och samma datum. 30 april 2021 är datumet för återbetalning när vi sammanställt vilka som vill flytta till 2022 eller avboka helt. Enligt våra villkor som du godkänt kan vi behålla hela anmälningsavgiften som är betald men så klart gör vi inte det då vi gärna ser dig på Gotland och Golfa Runt Gotland i många år till framöver när denna pandemi är över. Så klart är det tråkigt att tävlingen blir framflyttad men vi hoppas och tror på er förståelse för vårt beslut och att behöver behålla en administrationsavgift för att klara oss igenom denna mycket svåra tid med Pandemin.


ERBJUDANDE FRÅN GOLFKLUBBARNA PÅ GOTLAND.
Då väldigt många golfare vill åka till Gotland och spela golf så har klubbarna kommit överens om följande generösa erbjudande.

30% rabatt på greenfee på samtliga banor mellan den 2-6 maj 2021. Du kan välja att boka en dag eller 6 dagar. Men rabatten om 30% gäller en dag per bana. Du kan då välja att boka din starttid med dina närmsta vänner vilken tid på dagen som passar dig/er bäst. Vi gör på det här sättet för att ni ska spela i första hand med era vänner som ni åker till Gotland med.

Du bokar på följande sätt:

Visby GK:            Du mailar klubben på info@visbygk.com och bokar din tid.
När GK:               Du bokar starttid online på golf.se och betalar på plats.
Gumbalde GK:   Du bokar starttid online på golf.se och betalar på plats.
Slite GK:              Du bokar starttid online på golf.se och betalar på plats.
Gotska GK:         Du bokar starttid online på golf.se och betalar på plats.
Ljugarns GK:      Du bokar starttid online på golf.se och betalar på plats. Gäller lördagen den 1 maj- 6 maj då vi normalt har fritt inspel på Ljugarns GK under lördagen innan tävlingen startar.


RESA OCH BOENDE TILL GOTLAND.
För er som redan har bokat er resa till Gotland med Destination Gotland/ Idrottens Ö/Paketresa har vi tidigare gått ut med att ni kan avboka er resa med färja – boende och få hela beloppet återbetalt om ni gör det innan den 18 april 2021. Har ni inte bokat resan men vill åka över och nyttja klubbarnas förmånliga erbjudande så bokar ni på 0771-223350 eller maila idrottsresor@destinatongotland.se. Du kan även boka paketresa via Golfa Runt Gotland 2021 | Boka resa och boende här – Idrottens Ö (idrottenso.se)


VI UPPMANAR ER ALLA ATT TA ERT ANSVAR OM NI VÄLJER ATT ÅKA ÖVER TILL GOTLAND.
Vill ni nyttja erbjudandet och åka till Gotland och spela golf som många andra gör så är det viktigt att ni tar ert ansvar från att ni åker till Gotland tills ni åker hem igen. Färjorna med Destination Gotland fungerar mycket bra med restriktioner ombord och när ni väl är på underbara Gotland så representerar ni sporten golf och vi utgår från att ni tar ansvar och håller avstånd på banorna, toaletter, restaurangerna men även på hotell, butiker och i övriga samhället. Skulle ni bli sjuka när ni befinner er på Gotland är det viktigt att ni följer de råd och riktlinjer som Gotland har under pandemin för våra besökare.  Läs mer på https://www.gotland.se/107299 Givetvis åker ni inte till Gotland om ni har symptom redan innan er avresa.

Med vänliga hälsningar
Nordic Sport & Event, Visby GK, Gumbalde GK, Slite GK, Gotska GK, När GK och Ljugarns GK.