PRESSMEDDELANDE 20200827 SVT Sport direktsänder Gotland Grand National 2020!

SVT Sport direktsänder Gotland Grand National 2020!

Glädjande besked till alla sportintresserade!

Nordic Sport & Event och SVT Sport har kommit överens om att även i år sända GGN under lördagen den 24 oktober. GGN har sedan 2015 sänts live broadcast i kanalen och sändningen har utvecklats för varje år. 2019 sändes ca 4,5 timme.

Inför GGN 2020 var det osäkert länge om det ens skulle bli en tävling på grund av Pandemin COVID-19. Nordic Sport & Event kunde den 21 augusti via ett pressmeddelande meddela alla GGN- och enduroälskare att det kommer att bli ett GGN även 2020 med vissa restriktioner. Redan veckan efter satte sig partnerna i möten för att se på möjligheterna att sända GGN i SVT Sport.

  • För oss som arrangör av GGN är SVT Sport en mycket viktig kanal att nå ut med tävlingen och sporten till folket. De anhöriga och sportintresserade har blivit vana att kunna följa tävlingen på TV under GGN lördagen säger Conny Bohlin VD Nordic Sport & Event och fortsätter. När jag kontaktade SVT Sport för att berätta att GGN kommer att bli av kom det som en stor överraskning för dem då de redan avbokat resor & boende till Gotland.
  • Jan Olsson på SVT Sport säger att vi är glada att GGN kan genomföras och att vi genom det kan producera och sända GGN som planerat.  GGN är en svensk idrottsklassiker.
  • Så klart mycket glädjande nyheter för alla som vill följa GGN på nära håll och framförallt nu när vi för tillfället inte kan och får ta in publiken på området under Pandemin säger Conny Bohlin.

För mer information kontakta

Conny Bohlin Nordic Sport & Event: 0708-249494

Jan Olsson SVT Sport: 070-7386837