Tävlingsregler och Allmänna Villkor Gotland Padel Open 2021 ( GPO )

Den 29 juni – 3 juli 2021

Informationen kommer även att översättas till Engelska under vecka 34 2020!

KANSLI
Adress: Nordic sport & Event, Broväg 10, 621 40 Visby
Telefontider: måndag-fredag 08.15-16.30
Telefon: 0498-69 12 00
E-post: info@nordicsportevent.se
Hemsida: gotlandpadelopen.se

ARRANGÖRER
Tävlingsarrangör: Visby Tennisklubb (Padelsektion ) 834000-4483 ( Nedan kalla VTK )
Huvudarrangör: Nordic Sport & Event AB 556761-0489 ( Nedan kallat NSE )
Fest & Partyarrangör: MR French – Kallis.

Tävlingen är Sanktionerad: Gotland Padel Open är en sanktionerad tävling genom Svenska Padelförbundet.

Svenska Padelförbundets reglemente är grunden i tävlingen. Avvikelser från dessa ska ni läsa om här i våra tilläggsregler för just Gotland Padel Open.
Läs reglementet här: Svenska Padelförbundet Tävlingsbestämmelser

TÄVLINGSLEDNING
Supervisor Svenska Padelförbundet: VAKANT
Supervisor Nordic Sport & Event: Kristofer Marquart
Domaransvarig: Visby Tennisklubb ( Padelsektion ): VAKANT

Domare Anläggning 1 – VAKANT
Domare Anläggning 2 – VAKANT
Domare Anläggning 3 – VAKANT
Domare Anläggning 4 – VAKANT
Domare Anläggning 5 – VAKANT
Domare Anläggning 6 – VAKANT

ANLÄGGNINGAR
Klass A: Arena med 2 mobila banor vid Kallis i Visby och Visby Racketcenter.
Klass B: Visby Racketcenter med finaler på arenan vid Kallis.
Klass C: Kneippbyn Resort, Tofta Beach Club och Ljugarna är några av de anläggningar vi spelar på under Padelveckan på Gotland.

KLASSINDELNING
A klass Herrar/ Damer (maxantal 32/16 st lag)
B klass Herrar/ Damer (maxantal 32/32 st lag)
C klass Herrar/ Damer/ Mix (maxantal 368 st lag)
Totalt antal lag i alla klasser uppgår till 480.

DELTAGARE
Deltagare i Gotland Padel Open ska till första tävlingsdag ( 29 juni 2021 ) ha fyllt 18 år. Tävlingen är öppen för deltagare som har medlemskap i en Padel klubb och innehar en licens. Det går bra att anmäla sig till tävlingen innan man tecknat en licens och klubbmedlemskap.
Om klubbmedlemskap och licens tecknas efteråt meddelas detta till info@nordicsportevent.se. Senast den 15 maj 2021.

RANKING
Sista dag för anmälan för rankingen stänger den 14 maj 2021. Rankingen baseras på det datumet ( 14/5 ) och inte datumet vid själva anmälan. Därefter delas alla par in i respektive A, B eller C klass.
I A klassens seedas de 8 bäst rankade herrlagen direkt till 8-delsfinal. 2 av de 8 platserna är avsatta för de 2 bäst rankade lagen som är Svenska. För damerna i A-klassen är det de 4 bäst rankade lagen som seedas till 8-delsfinal. 1 av de 4 platserna är avsatta för det bäst rankade laget som är Svenskt.  B Både i Herr och Dam baserat på tidpunkten den 14 maj 2021. Efter den 14 maj 2021 har arrangören rätten att placera in lagen i anmälningsordning beroende på platstillgången.

TÄVLINGSUPPLÄGG
Gotland Padel Open är en tävling för spelare i klasserna A Herr & Dam, B Herr & Dam, C Herr, Dam och Mix.

Klass A: Tisdag till torsdag gruppspel med 3 matcher per lag där vinnaren går vidare i varje grupp till finalspel. Matchupplägg i klass A är bäst av 3 set med avgörande Golden Point. Matchtiden för paren är preliminära och spelarna ska vara på plats minst 1 timme innan utsatt speltid.

Klass B: Tisdag till torsdag gruppspel med 3 matcher per lag där vinnaren går vidare i varje grupp till finalspel. Matchupplägg i klass B är bäst av 3 set med supertiebreak ( bäst till 10 bolalr ) vid 1–1 i set t.o.m. kvartsfinal och Golden Point som gäller både i gruppspel och finalspel. Matchtiden för paren är preliminära och spelarna ska vara på plats minst 1 timme innan utsatt speltid.

Klass C: Gruppspel tisdag till torsdag med 3 matcher och finalspel fredag och lördag. Set 1 & 2 startar med 2-2 i game med golden point. I ett eventuellt 3:e set gäller supertiebreak bäst till 10 bollar. Matchtiden för paren är preliminära och spelarna ska vara på plats minst 1,5 timme innan utsatt speltid.

Spelschema och matchtider kommer att publiceras senast 1 juni 2021. Första matchstart på dagen är ca 07:00 och den sista ca 20:30. Du ska vara på plats minst 90 minuter innan utsatt speltid och ge dig till känna till tävlingsledningen i god tid. Skulle du få förhinder genom sjukdom eller annat ska du omgående meddela det till kansliet.

SEN ANKOMST TILL MATCHSTART
Vid sen ankomst till matchstart kommer laget att diskvalificeras från den aktuella matchen. Motståndarlaget vinner då matchen med 2-0 i set.

PRIS
1495 kr per person.
Av de 1495 är tävlingsavgiften 500 kr, resterande är avgift för entré på Arenan vid Kallis för att se elitspelarna och uppvisningsmatcherna. Du har tillgång till partnerbyn och inträde för uppträdande med artister 5 kvällar på Kallis. Det går ej att välja bort något av det som nämns ovan. Efter den 14 maj 2021 höjs avgiften med 300 kr per spelare.

LICENS
Alla klasser i tävlingen A, B och C är sanktionerad via Svenska Padelförbundet och då krävs en licens. Du kan anmäla dig utan licens men måste teckna den innan tävlingen. OBS! Kan inte tecknas på plats. Licensen gäller sedan för alla tävlingar under 1 års tid som är sanktionerade av Svenska Padel Förbundet. Utländska medborgare ska även de inneha en svensk licens, men kan ha sin utländska klubbtillhörighet. Teckna din licens här för 400 kr: Till Rankedin
Samtliga spelare ska ha tecknat sin licens och ha en klubbtillhörighet senast den 15 maj 2021.

ANMÄLAN
Anmälan sker på hemsidan, www.gotlandpadelopen.se. Startavgiften erläggs i samband med anmälan. När en korrekt anmälan har gjorts skickas ett bekräftelsemail på att anmälan blivit godkänd. Felaktig anmälan noteras inte som en anmälan. Arrangören kommer inte att kontakta deltagaren per telefon eller mail för att rätta till den felaktiga anmälan.

ANMÄLNINGSTIDENS UTGÅNG
Anmälningstiden går ut den 14 maj 2021. Skulle det finnas platser kvar går det att efteranmäla sig i mån av plats fram till 72 timmar innan start med ett tillägg på 300 SEK i förseningsavgift per spelare. Vid efteranmälan vänligen maila oss på info@nordicsportevent.se. Maxantal tävlande är (se under punkten klassindelning).

ANMÄLNINGS BEKRÄFTELSE
Var noga med att ange korrekt e-postadress vid anmälan. Eftersom startbekräftelsen, PM och all nödvändig information kommer att skickas ut via e-post. All information finns på hemsidan så ingen information kommer att skickas ut via vanlig post. Om du motsätter dig att få ditt namn publicerat på internet i start och resultatlistor måste besked om detta skriftligen lämnas till kansliet direkt i samband med anmälan.

PRISPENGAR
1: a A-klass herrar: 50 000 kr per lag / Damer 50 000 kr per lag
2: a A-klass herrar: 25 000 kr per lag / Damer 25 000 kr per lag
3: a A-klass herrar : 10 000 kr per lag / Damer 10 000 kr per lag
4: a A-klass herrar: 5 000 kr per lag / Damer 5 000 kr per lag
Eventuell vinstskatt betalas av deltagarna själva.

RESULTAT
Fullständig resultatlista presenteras på www.gotlandpadelopen.se snarast efter prisutdelning. Delresultat presenteras även det www.gotlandpadelopen.se

IDROTTENS Ö
Idrottens Ö är ett samarbete mellan Destination Gotland och Idrottsförbundet på Gotland i syfte att främja och utveckla idrotten och turismen på ön. Vill du veta mer tveka inte att kontakta oss.

IDROTTENS Ö VI STÖDJER PADEL SPORTEN
Alla deltagare och medresenärer som deltar i Gotland Padel Open reser med rabatterade priser. Kom ihåg att resa och boende skall bokas i tid för att ni ska få plats. Kontakta Idrottens Ö på 0771-22 33 50 eller via e-post: idrottsresor@destinationgotland.se

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TÄVLINGAR/EVENEMANG ARRANGERADE AV NORDIC SPORT & EVENT (NSE) ELLER UTSEDD ARRANGÖR AV NORDIC SPORT & EVENT.

1. ALLMÄNT
Dessa allmänna villkor (”Allmänna Villkor”) gäller för tävlingar/ evenemang arrangerade av NSE eller utsedd arrangör av NSE. Med benämningarna ”NSE,” menas Nordic Sport & Event AB, org. 556761-0489. Genomfört köp av plats till någon av våra tävlingar/ evenemang innebär att du godkänner våra vid var tid gällande Allmänna Villkor.
För att delta i vissa av våra tävlingar/ evenemang måste du ha uppnått en viss ålder. Om du gör en anmälan till ett lopp för en annan person än dig själv är du ansvarig för att denna person har tagit del av och följer våra villkor. Observera att för vissa av våra tävlingar/ evenemang finns det en tidsbegränsning för genomförandet och du är medveten om och accepterar att vi därför kan komma att avsluta ett lopp innan du har gått i mål.

2. ÅTERBETALNING OCH ÅNGERRÄTT
Ett köp av en plats till våra tävlingar/ evenemang kan ångras upp till 24 timmar efter genomfört köp. Därefter ses anmälan som definitiv och du har inte rätt att kräva återbetalning av avgiften. Köp av startplats i idrottsevenemang på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod är undantagna från ångerrätt enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. * UNDANTAG VID KÖP AV AVBESTÄLLNINGSSKYDD.

3. ÅTERBUD
Vid återbud läs våra regler under rubriken avbeställningsskydd* nedan . Vill du avboka ditt deltagande i någon av våra tävlingar/ evenemang maila oss på info@nordicsportevent.se
Avbeställningsskydd kan köpas till för 200 SEK per person. Avbeställningsskyddet återbetalas ej.

4. * AVBESTÄLLNINGSSKYDD
Avbeställningsskydd kostar 100 SEK/ per spelare. Anmälningsavgiften förutom en administrationsavgift på 350 SEK betalas tillbaka vid köp av avbeställningsskydd. Gäller inte för resor eller boende i samband med tävlingen/ evenemanget. Avbeställningsskyddet kan endast tecknas i samband med anmälningstillfället. Avbokning kan ske tom. 10 dagar innan tävling/ evenemang med avbeställningsskydd (läkarintyg eller intyg från myndighet krävs alltid) Annars återbetalas inte startavgiften. Avgiften för avbeställningsskydd återbetalas ej.
Avbeställningsskyddet gäller om följande inträffar.
– Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art, som drabbat dig själv, maka/make, sambo, dina eller deras föräldrar, barn, syskon eller medresenär.
– Inkallelse till krigsmakten eller civilförsvaret.
– Det inträffar någon annan allvarlig händelse utanför Din kontroll, t.ex. omfattande eldsvåda eller översvämning i Din bostad, som medför att det inte är rimligt att begära att Du skall stå fast vid Din anmälan. Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbeställningsdatum beaktas ej.
Avbeställningsskydd 100 SEK (0 % moms). * Se vidare information under punkten ansvar.
Har avbeställningsskydd ej tecknats vid anmälningstillfället förbehåller vi oss rätten att ej återbetala något av anmälningsavgiften

5. BYTE AV PARTNER
Det går bra att ersätta en spelare mot en avgift om 100 kr (adminavgift) om partnern inte påverkar lagets rankingen. Det går dock inte att byta ut båda spelarna och överlåta anmälan åt något annat par.

6. PERSONUPPGIFTER
Genom godkännande av dessa Allmänna Villkor godkänner du att ditt namn samt födelseår offentliggörs i våra start- och resultatlistor. Du som av personliga skäl inte vill att ditt namn ska synas i start eller resultatlistor kan meddela detta till oss på e-mail: info@nordicsportevent.se. Meddela vilket eller vilka lopp det avser.
Nordic Sport & Event följer Datainspektionens regler när det gäller hantering av personuppgifter. Genom din anmälan godtar du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på vår hemsida.
Nordic Sport & Event behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera dina förfrågningar, samt för att skapa en anmälningsprofil. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används för att registrera dig till lopp och matcha dig med en eventuell tidigare anmälan, för att på så sätt koppla din tidigare statistik till dig. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används också för att kunna kontakta dig, samt för att kommunicera information och erbjudanden.
För att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vad du är intresserad av, använder vi de uppgifter du tillhandahåller. Du kan när som helst välja att inte längre ta emot mer information från Nordic Sport & Event genom att kontakta oss via e-post info@nordicsportevent.se
För att kunna erbjuda information som vi tror är intressant för dig, har Nordic Sport & Event samarbetspartners i vissa fall möjlighet att marknadsföra sig genom vårt adressregister via Nordic Sport & Event. Nordic Sport & Event delar inte dina personuppgifter med sina partners eller sponsorer. Du har rätt att få tillgång till dina uppgifter, att få dem rättade eller om du önskar, få dem raderade. Väljer du att radera alla dina uppgifter, så raderas all tidigare statistik och historik. Du har också rätt att få en kopia av dina uppgifter.

7. MARKNADSFÖRING
Vi kommer att ha fotografer och filmteam på plats vid genomförandet av våra tävlingar/ evenemang. Genom att godkänna dessa Allmänna Villkor samtycker du till att bilder och filmer från våra tävlingar/ evenemang kan komma att användas på hemsidor, i annonser och trycksaker för Nordic Sport & Events tävlingar/ evenemang, utan att du ställer krav om särskild ersättning. Vill du inte synas på bild kan du meddela oss på info@nordicsportevent.se. Ange ditt namn, startnummer och vilken tävling det avser. Alla rättigheter till kommersiell försäljning av videofilmer/foton från tävlingen, förbehålls Nordic Sport & Event AB. Den som vill köpa sig film och- eller fotorättigheter ombeds att kontakta Nordic Sport & Event’s kansli info@nordicsportevent.se för tillstånd och avtal i god tid före tävlingen. Skriftligt avtal medtages för uppvisning vid kontroll. All övrig försäljning inom tävlingsområdet är förbjuden utan arrangörens tillstånd. Skriftligt avtal medtages för uppvisning vid kontroll.

8. BETALNING
Vi erbjuder betalning med betal & kreditkort eller med swish.
Ansvarig för betalningssystemet är EST Mica: Timing AB orgnr. 556496-3350
För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver EST dina person-, kontakt- och orderuppgifter. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag.
Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All överföring sker krypterat och vi lagrar aldrig ditt bankkontonummer eller kreditkortnummer.
När du lägger din beställning dras beloppet från ditt konto i samband med att du bekräftar köpet. Som kund har du skyldighet att se till att det finns pengar på ditt konto vid betalningstillfället. Om kontot inte har täckning eller om det av annan anledning inte går att dra pengarna kommer inte din anmälan att gå igenom.

9. BOKNINGSBEKRÄFTELSE
Efter att du har gjort din anmälan kommer vi att skicka en bokningsbekräftelse till dig via e-post. För att säkerställa att vi har fått korrekt information bör du kontrollera bokningsbekräftelsen så snart som möjligt och meddela oss om något inte stämmer. Felaktig anmälan noteras inte som en anmälan. Arrangören kommer inte kontakta deltagare på telefon eller mail för att rätta till felaktig anmälan.

10. ANSVAR
Deltagande i något av våra tävlingar/ evenemang sker på egen risk och vi kan därför inte hållas ansvariga om du skadar dig eller om dina kläder eller din utrustning skadas under något av våra lopp.
Vi kan inte hållas ansvariga för sådan skada som uppstår på grund av att du i något avseende bryter mot dessa Allmänna Villkor eller regler eller instruktioner som tillämpas vid någon av våra tävlingar/ evenemang.
Arrangören är befriad från ansvar i händelse av naturkatastrof, krig, myndighetsbeslut samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, som inte skäligen kunnat förutses och som påverkar ingångna köp eller utfästelser från vår sida (exempelvis vår möjlighet att arrangera en tävling/ evenemang). Vid en sådan händelse ( Force majeure ) gäller inte villkoren för *avbeställningsskydd då detta är helt utanför vår ”NSE” eller utsedda arrangör av NSE,s kontroll.
Om en av våra tävlingar/evenemang ställs in eller flyttas på grund av en händelse utanför vår kontroll eller med hänsyn till deltagarnas säkerhet har du inte rätt att kräva återbetalning av startavgiften eller kräva annan ersättning från arrangören. Arrangören tar heller inte något ansvar för inställda transporter till och från tävlingen/ evenemanget.

11. TVISTER
Om du inte är nöjd med något av våra tävlingar/ evenemang ber vi dig kontakta oss på info@nordicsportevent.se eller 0498-691200. Om du därefter inte är nöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, eller till EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning: http://ec.europa.eu/odr. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

Varmt välkomna för spel i Gotland Padel Open hälsar vi alla från arrangörsstaben.