Gotland Padel Open

Gotland Padel Open läggs ner

Nordic Sport & Event som driver och utvecklar bland annat världen största endurotävling Gotland Grand National och en av Sveriges största Golftävlingar Golfa Runt Gotland tvingas lägga ner nästa stora satsning på Gotland, Gotland Padel Open. Tävlingen skulle ha spelats under V26 2022 på Gotland med närmare 900 deltagare. Anmälan har varit öppen under en längre tid och många stora partners på Europa nivå var klara. Tävlingen skulle ha både elitnivå som motionsspelare.

Nu stänger vi ner anmälan och vår webbsida för Gotland Padel Open och blir tvungna att återbetala deltagarna sina pengar och bakgrunden är att Region Gotland ska ha en hyra på närmare 2,2 miljoner kronor för marken (parkeringen) utanför Kallbadhuset. Jag hade ett möte med närmare 15 tjänstemän från Region Gotland i oktober 2020 och berättade om projektet med tävlingen och den 28 juli 2021 fick vi det definitiva beskedet av Region Gotland att hyran som förslagits gäller och med kostnader för arenan på närmare 1,8 miljoner kronor går det inte att genomföra berättar Conny Bohlin VD för Nordic Sport & Event.

Gotland Grand National som är vårt störta evenemang tillför Gotland 28.000 gästnätter och en omsättning på närmare 100 miljoner kronor för näringslivet inom resa, bo, äta och shoppa under en vecka i oktober. Golfa Runt Gotland som omsätter närmare 6.000 gästnätter i maj månad är vårt andra evenemang på Gotland. Förutom det så har vi drivit 6 andra evenemang utanför Gotland som nu ställts in på grund av Pandemin (COVID-19)

Gotland Padel Open har vi investerat närmar 100.000 kronor i redan förutom vår tid och tävlingen var en del av vår nya satsning på Gotland och skulle hjälpa bolaget ekonomiskt genom den svåra pandemin vi har runt om oss fortsätter Conny Bohlin.

Vår tanke var att spela tisdag till lördag v 26 2022 och sedan ha kvar den tillfälliga arenan med 2500 sittplatser med tak över under politikerveckan (27). Parkeringen utanför Kallbadhuset är ändå avstäng hela V26 då man bygger upp politikerveckan och det innebär att Region Gotland inte har några parkeringsintäkter ändå. V 27 (politikerveckan) vill Regionen ha samma kvadratmeterpris för ytan som alla företag betalar under veckan. Nordic Sport & Event behöver en yta på 3800 kvadratmeter och hyran per kvadratmeter är det samma som att företagen hyr 25 kvadrat och den kalkylen går inte ihop på en så stor yta. Region Gotland har inte varit villiga att sänka priset för en så stor yta och hyran landar då på hela 2,2 miljoner kronor. Närmare 700 motionärer skulle ha spelat sina matcher på olika ställen på Gotland som Tofta, Ljugarn, Kneippbyn, Visby Tennisklubb med flera anläggningar. Totalt hade 32 banor behövts under Gotland Padel Open vilket innebär att dessa anläggningar tappar ca 500.000 kronor i en intäkt från Nordic Sport & Event.

Region Gotland pratar om evenemang och ökad turism men är tyvärr inte villiga att hjälpa oss som alltid tar risken när vi etablerar nya idéer och evenemang för Gotlands bästa säger en besviken men sansad Conny Bohlin. Att det ska ta 8-9 månader att få ett besked gör att det blir svårt för vårt bolag att ens försöka hitta nya evenemang på Gotland. Vi måste alltid öppna en anmälan 1 år innan tävling för att lyckas fylla tävlingen då Gotland är en speciell plats med kostnader för resa och boende för deltagarna. Bolaget tingades även att flytta Classic Weekend för många år sedan då Region Gotland även där sa nej till att använda Galgberget för en MTB tävling. Den tävlingen flyttades då till Linköping. Andra regioner i Sverige ringer oss idag och erbjuder helt andra villkor avslutar Conny Bohlin.

För mer upplysningar kontakta
Conny Bohlin,
VD Nordic Sport & Event
Tel: 0708-249494