Vesivehmaa Grand National – VGN

Starta din endurosommar 2020 och delta i Vesivehmaa Grand National, enduroloppet som arrangeras i Vesivehmaa, Finland.

Banan på drygt 18km, ligger i ett unikt område runt Vesivehmaa flygplats. Det är en bana som är lämplig för både nybörjare och avancerade förare.I VGN kan du delta från åldern 12 år & uppåt i olika klasser från Motion till EM-klass

Evenemanget kommer att pågå under lördag och söndag i slutet av maj. Årets VGN kommer presentera klasser som ATV, Par och Team klasser.
Par och Team tävlingen ger en möjlighet för motionsförarna att vara med i tävlingen på båda dagarna. VGN banan är uppdaterad och är lite längre än tidigare. Vi har jobbat hårt med att bygga hela evenemanget bättre till årets Vesivehmaa Grand National.

Delta i VGN och ta med dina kompisar! Deltagare ska under 3 timmar köra så många varv som möjligt på den helt nybyggda banan på ca 18 km i Vesivehmaa som ligger endast 1,5 timma med bil från Helsingfors.

Det blir en fantastisk start på endurosommaren med den fjärde upplagan av Vesivehmaa Grand National. Välkommen!

23-24 maj 2020
Vesivehmaa, Finland
Eliten på plats
3 timmars körtid
Banan är ca 18 km
0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds

Elitklasser & Motionsklasser

Elitstarten på söndag eftermiddag ingår följande klasser: elit, junior, senior eller elit dam. I dessa klasser kör våra absolut bästa förare som tävlar om Europeiska mästerskapen och prispengar. Samtidigt som elitklassen körs har motionärsförarna möjlighet att tävla i par eller team klass.
Störst del av alla tävlande kör i motionsklasserna. Motionärerna delas in i olika klasser beroende på ålder. Delta på din nivå, för nybörjare och erfarna förare för både herr och dam.
Läs mer om detta i tilläggsreglerna.

Ungdomsklasser

Endurovärldens och Vesivehmaa Grand Nationals framtid finns i dessa klasser. För alla barn och ungdomar upp till 16 år.

Veteranklass = Classic

I veteranklassen är det inte ålder på förare utan på din MC som är viktigt. Här kör man på en äldre hoj och med en begränsad tid på 1 timme.

ATV klass

ATV / QUAD klasserna körs på söndagen. För fyrhjulingar finns följande klasser, ATV Motion, QUAD Motion, körtid 2 timmar.

Partävling för VGN

Helt ny par tävling för motionsförarna på söndagen! I denna klass delar 2 förare på sträckan med start 5 minuter efter elitstarten. Förarbyte sker vid angiven plats i tankslingan och varje deltagare måste köra minst ett varv för att få ett resultat. Körtid för denna klass är 3 timmar och en anmälan krävs.

TEAM TÄVLING (TEAM VGN)

Precis som partävlingen kommer här ytterligare en nyhet, Team klass! I denna klass delar 3 motions förare på sträckan med start 5 minuter efter elitstarten på söndagen. Förarbyte sker vid angiven plats i tankslingan och alla 3 deltagare måste köra minst ett varv för att få ett resultat. Körtid för denna klass är 3 timmar och en anmälan krävs.

Vesivehmaa Grand National körs för fjärde gången – se filmen!

Vesivehmaa Grand National är ett endurolopp för alla åldrar och nivåer. Där du som deltagare under 3 timmar ska köra så många varv du hinner på den helt nybyggda banan i Vesivehmaa.

• 600 anmälda
• Bana på drygt 18 km
• 6 nationer

Vanliga frågor & svar

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla sig klickar du på anmälan och väljer det lopp du vill anmäla dig till. Klicka sedan på upprätta nytt användarkonto och fyll i dina uppgifter. En bekräftelse skickas ut på mail till angiven mailadress direkt efter att betalning gått igenom.  Observera att om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

Vad kostar det?

• Elit och motion 100 Euro
• Ungdom och Guldhjälm 40 Euro
• Veteran 60 euro
• ATV 100 Euro
• Team Race 150 Euro

10 % moms ingår då det är en idrottstävling.

Vad behöver jag för att delta?

För att delta krävs ett medlemskap i en Svemo ansluten klubb och en giltig licens för loppet. En internationell licens, årslicens eller tillfällig licens för enduro till tävlingen. Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag kan inte logga in på mitt konto?

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på upprätta nytt användarkonto och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

När jag försöker skapa konto säger det att mitt personnummer är upptaget.

Det kan ha blivit att systemet känt av ditt personnummer sedan tidigare. Kontakta oss på info@nordicsportevent.se så hjälper vi dig.

Behöver jag en licens för att köra?

Ja, en internationell licens krävs för att få delta. Utländska förare skall inneha giltig FIM/UEM-licens eller förarlicens utfärdad av sitt hemlands motorfederation med starttillstånd. Svenska förare skall inneha licens med internationellt tillägg, pris ca. 500 kr (Svemo). Licensbrickan skall vara i guld. Arrangören kan ej utfärda tillfällig licens för utländska förare. För deltagare i Ungdomsklasser gäller kravet på vårdnadshavare enligt SR Enduro 2.1.6.
Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag vill avanmäla mig, hur gör jag

Du kan maila till återbud till oss på info@nordicsportevent.se Har du köpt till ett avbeställningsskydd återbetalas du och om inte så får du inte tillbaka något för din startavgift.

Kan jag överlåt min plats till någon annan?

Vilken klass ska jag anmäla mig till?

Klicka på tilläggsreglerna så hittar du all information om vilken klass du ska anmäla dig till.

Jag vill ändra något i min anmälan?

Du kan administrera viss information i din anmälan om du loggar in. Men för annan ändring mailar du oss på info@nordicsportevent.se med namn, personnummer/bokningsnummer, vilket lopp det gäller samt vilken ändring du vill göra så ordnar vi det.

Partners

© Copyright - Nordic Sport & Event