Stångebroslaget kommer tillbaka 9-11 juli 2021

Pressmeddelande Stångebroslaget 2020-10-20

Stångebroslaget är en av norra Europas största endurotävlingar med drygt 2200 startande förare och under tävlingshelgen i början på juli är det totalt mer än 8500 besökare på tävlingsplatsen Prästtomta läger belägen norr om Linköping.

Att arrangera en sådant stort arrangemang innebär att arbetet för nästa års tävling påbörjas så snart sista föraren gått i mål.

När det gäller 2021 års tävling ser förberedelserna dock annorlunda ut. Som tidigare meddelats flyttade vi fram 2020 år tävling till 2021. I och med det stängde vi anmälan 2020-06-03 och de då anmälda flyttar vi med till 2021.

När vi i slutet av maj tog beslutet att flytta fram tävlingen ett år till 2021 trodde vi, eller rättare sagt hoppades vi, att vårt samhälle skulle återgå till ett normalt läge efter sommaren, men nu befinner vi oss i slutet av oktober och pandemin pågår fortfarande. Visserligen har trycket på sjukvården lättat och de reserestriktioner som fanns i maj har avreglerats, men det finns fortfarande restriktioner gällande publika samlingar och vi ser tyvärr att så kallade klustersmittor uppkommer över hela landet.

Vi arbetar fortsatt mot att genomföra Stångebroslaget den 9–11 juli 2021.
En del av arbetet är löpande kontakt och diskussioner med bland annat Svemo, Fortifikationsverket, Markstridsskolan Kvarn, Polisen samt givetvis våra samarbetspartner och sponsorer.
En annan del i förberedelserna inför Stångebroslaget är att vi normalt öppnar vår anmälan i samband med Gotland Grand Nationals tävlingshelg i slutet av oktober, och årets datum var satt till den 24 oktober.

Men som sagt 2020 är inget vanligt år och med så många oklara parametrar har vi idag beslutat att ej öppna vår anmälan förrän tidigast under februari 2021.
På så sätt hoppas vi att det finns de fakta, information och besked från berörda myndigheter och instanser som ger oss möjligheten att författa och publicera en tävlingsinbjudan som är korrekt direkt och inte behöver revideras inför tävlingen. Vi jobbar vidare för att utveckla Stångebroslaget inför 2021, så håll utkik efter nyheter och information på vår hemsida samt våra sociala kanaler

För kontakt och frågeställningar hänvisar vi till info@stangebroslaget.se

Med förhoppning om en underbar höst och på återseende den 9-11 juli 2021.

Lennarth Falk, Ordförande Tävlingskommittén Stångebroslaget
Mats Berzelius, Ordförande Linköpings Motorsällskap Endurosektionen
Anders Rönning, Ordförande Försvarsmaktens Enduroklubb


 

9-11 juli 2021
Prästtomta, Linköping
Ingår i svensk enduroklassiker
2 750 anmälda
27:e året
0Veckor0Days0Hours0Minutes0Seconds
Roger Johansson

Elitklasser

I elitstarten ingår Elit, Elit Dam, Senior och junior. Här är klasserna för de mer erfarna förarna, samtliga klasser avslutar Stångebroslaget på söndagen.

Marie Lill Johansson

Motionsklasser

På Stångebroslaget kan du ta dig an någon av motionsklasserna som är de populäraste. Där delas samtliga deltagare in baserat på sin ålder.

Marie Lill Johansson

Ungdom

Stångebroslagets ungdomsklass är för alla förare som är mellan 12-16 år. Det är steget innan man kliver upp i motionsklasserna. Ungdomsklasserna kör på fredagen och är uppdelade i 2 olika klasser.

Guldhjälm

I guldhjälmsklassen har vi de allra yngsta deltagarna. Som äldst får man vara 12 år för att delta och klasserna är uppdelade på fredagen och på söndagen.

Vanliga frågor & svar

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla sig klickar du på anmälan och väljer det lopp du vill anmäla dig till. Klicka sedan på upprätta nytt användarkonto och fyll i dina uppgifter. En bekräftelse skickas ut på mail till angiven mailadress direkt efter att betalning gått igenom.  Observera att om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

Vad kostar det?

• Klass: 1–11 700 kr
• Klass: 13–16 och 20-23 300 kr
• Klass: 24–26 200 kr
6 % moms ingår då det är en idrottstävling.

Vad behöver jag för att delta?

För att delta krävs ett medlemskap i en Svemo ansluten klubb och en giltig licens för loppet. En internationell licens, årslicens eller tillfällig licens för enduro till tävlingen. Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag kan inte logga in på mitt konto?

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på upprätta nytt användarkonto och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

När jag försöker skapa konto säger det att mitt personnummer är upptaget.

Det kan ha blivit att systemet känt av ditt personnummer sedan tidigare. Kontakta oss på info@nordicsportevent.se så hjälper vi dig.

Behöver jag en licens för att köra?

Ja, en licens från Svemo krävs för att få delta. En internationell licens, årslicens eller tillfällig licens för enduro till tävlingen. Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag kan inte välja klass i anmälan?

Det beror på att du i första steget har valt fel dag. Systemet känner av din ålder från ditt personnummer och visar endast de klasser som du kan delta i. Fyller du jämnt i år ska du köra i den klassen trots att du ännu inte fyllt då det gäller från det år som du fyller år. Se i tilläggsreglerna efter vilken klass som du ska anmäla dig till och vilken dag som din klass ska köra

Kan jag överlåt min plats till någon annan?

Nej, startplatserna är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Jag vill avanmäla mig, hur gör jag? (SBS)

Vid återbud lämnat före anmälningstidens utgång återbetalas hela startavgiften minus 150 kr i exp.avgift. Efter avklarad tävling. För återbud lämnat efter anmälningstidens utgång men före start äger arrangören rätt till 150 kr i exp.avgift. Lämnas inget återbud tillfaller hela startavgiften arrangören.

Hur fungerar seedning?

Vi seedar efter förgående års resultat. Du seedas då efter den totala placeringen så även om du byter klass i år så kommer du seedas efter din totala placering förgående år då vi matchar med ditt personnummer.

Kartor

Stångebroslaget 2021

Häng med och upplev Stångebroslaget i rörlig bild! Årets stora enduro fest som 2019 hade rekord många anmälda. Upplev Stångebroslaget live och anmäl dig till årets tävling redan idag.

Annons:

Huvudpartner

Hos oss på 24MX hittar du allt för både maskin och förare. Oavsett om du är junior eller senior. Vi ger dig världens starkaste varumärken inom sporten till konkurrenskraftiga priser. Dessutom har vi en hel serie med egna märken av hög kvalité till konstant pressat pris.

 
© Copyright - Nordic Sport & Event