Stångebroslaget kommer tillbaka 9-11 juli 2021

Pressmeddelande Stångebroslaget 2020-05-29

Spridningen av Covid-19 har fått stora konsekvenser för hela samhället och vi måste idag tyvärr meddela att vi tvingas flytta årets Stångebroslag till 2021.

Sverige, liksom de flesta andra länder befinner sig i ett allvarligt och utsatt läge, och ingen kan idag säga när situationen lättar. Detta blev ytterligare tydligt vid Folkhälsomyndighetens pressträff idag där man visserligen öppnar upp för elitidrott utan publik, men reserestriktionerna samt restriktionerna för offentliga tillställningar (bland annat max 50 personer) ligger kvar tills vidare. I det rådande läget samt med Folkhälsomyndighetens restriktioner enligt ovan så fattade Stångebroslagets organisationskommitté idag 2020-05-29 beslutet att flytta årets tävling till 2021.

De senaste veckorna har vi utrett alla tänkbara möjligheter, inklusive flytt till senare datum under året, men ser tyvärr ingen annan utväg än att flytta tävlingen till 9-11 juli 2021.

Som tidigare meddelat var tre huvudsakliga faktorer avgörande:

▪ Ingen eller begränsad tillgång till sjukvård under tävlingstillfället samt risk för att ytterligare belasta en redan hårt ansatt sjukvård i samhället.

▪ Inget tillstånd för genomförande från myndigheter och förbund, restriktioner i resande och sociala kontakter vid ett så stort arrangemang.

▪ Ingen tillgång till terräng vid genomförbara alternativa datum.

Beslutet att flytta tävlingen innebär följande:

▪ Redan anmälda inför 2020 flyttas till 2021. Stångebroslaget justerar eventuella åldersklassbyten och seedar efter 2019 års resultat.

▪ De köpta presentkorten för 2020 som ej ännu använts kommer vara giltiga även för anmälan till 2021.

▪ Nuvarande anmälan kommer vara öppen till 23:59 2020-06-03 för de som vill anmäla sig till Stångebroslaget 2021 med 2020 års anmälningsavgift. För att ekonomiskt säkerställa Stångebroslaget aviserar vi härmed en avgiftshöjning vid ordinarie anmälan som öppnar senare i höst.

▪ Den som anmält sig till 2020 och inte vill genomföra Stångebroslaget 2021 kan avanmäla sig enligt instruktion i inbjudan ( Regler & Villkor på hemsidan) före 23:59 2020-06-03.

Vi jobbar vidare för att utveckla Stångebroslaget inför 2021, så håll utkik efter nyheter och information på vår hemsida samt våra sociala kanaler.

Med förhoppning om en skön sommar och på återseende den 9-11 juli 2021.

Mats Berzelius, Ordförande Linköpings Motorsällskap Endurosektionen

Anders Rönning, Ordförande Försvarsmaktens Enduroklubb


 

2020-10-24

Anmälan för 2021 öppnar åter

9-11 juli 2021
Prästtomta, Linköping
Ingår i svensk enduroklassiker
2 750 anmälda
27:e året
0Veckor0Days0Hours0Minutes0Seconds
Roger Johansson

Elitklasser

I elitstarten ingår Elit, Elit Dam, Senior och junior. Här är klasserna för de mer erfarna förarna, samtliga klasser avslutar Stångebroslaget på söndagen.

Marie Lill Johansson

Motionsklasser

På Stångebroslaget kan du ta dig an någon av motionsklasserna som är de populäraste. Där delas samtliga deltagare in baserat på sin ålder.

Marie Lill Johansson

Ungdom

Stångebroslagets ungdomsklass är för alla förare som är mellan 12-16 år. Det är steget innan man kliver upp i motionsklasserna. Ungdomsklasserna kör på fredagen och är uppdelade i 2 olika klasser.

Guldhjälm

I guldhjälmsklassen har vi de allra yngsta deltagarna. Som äldst får man vara 12 år för att delta och klasserna är uppdelade på fredagen och på söndagen.

Vanliga frågor & svar

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla sig klickar du på anmälan och väljer det lopp du vill anmäla dig till. Klicka sedan på upprätta nytt användarkonto och fyll i dina uppgifter. En bekräftelse skickas ut på mail till angiven mailadress direkt efter att betalning gått igenom.  Observera att om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

Vad kostar det?

• Klass: 1–11 700 kr
• Klass: 13–16 och 20-23 300 kr
• Klass: 24–26 200 kr
6 % moms ingår då det är en idrottstävling.

Vad behöver jag för att delta?

För att delta krävs ett medlemskap i en Svemo ansluten klubb och en giltig licens för loppet. En internationell licens, årslicens eller tillfällig licens för enduro till tävlingen. Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag kan inte logga in på mitt konto?

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på upprätta nytt användarkonto och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

När jag försöker skapa konto säger det att mitt personnummer är upptaget.

Det kan ha blivit att systemet känt av ditt personnummer sedan tidigare. Kontakta oss på info@nordicsportevent.se så hjälper vi dig.

Behöver jag en licens för att köra?

Ja, en licens från Svemo krävs för att få delta. En internationell licens, årslicens eller tillfällig licens för enduro till tävlingen. Din licens köper du här http://www.svemo.se/sv/Forforare/Licens/Kopdinlicens/

Jag kan inte välja klass i anmälan?

Det beror på att du i första steget har valt fel dag. Systemet känner av din ålder från ditt personnummer och visar endast de klasser som du kan delta i. Fyller du jämnt i år ska du köra i den klassen trots att du ännu inte fyllt då det gäller från det år som du fyller år. Se i tilläggsreglerna efter vilken klass som du ska anmäla dig till och vilken dag som din klass ska köra

Kan jag överlåt min plats till någon annan?

Nej, startplatserna är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Jag vill avanmäla mig, hur gör jag? (SBS)

Vid återbud lämnat före anmälningstidens utgång återbetalas hela startavgiften minus 150 kr i exp.avgift. Efter avklarad tävling. För återbud lämnat efter anmälningstidens utgång men före start äger arrangören rätt till 150 kr i exp.avgift. Lämnas inget återbud tillfaller hela startavgiften arrangören.

Hur fungerar seedning?

Vi seedar efter förgående års resultat. Du seedas då efter den totala placeringen så även om du byter klass i år så kommer du seedas efter din totala placering förgående år då vi matchar med ditt personnummer.

Kartor

Stångebroslaget 2021

Häng med och upplev Stångebroslaget i rörlig bild! Årets stora enduro fest som 2019 hade rekord många anmälda. Upplev Stångebroslaget live och anmäl dig till årets tävling redan idag.

2020-10-24

Anmälan för 2021 öppnar åter

Annons:

Huvudpartner

Hos oss på 24MX hittar du allt för både maskin och förare. Oavsett om du är junior eller senior. Vi ger dig världens starkaste varumärken inom sporten till konkurrenskraftiga priser. Dessutom har vi en hel serie med egna märken av hög kvalité till konstant pressat pris.

 
© Copyright - Nordic Sport & Event