GGN 2020 KOMMER ATT KUNNA GENOMFÖRAS MED VISSA RESTRIKTIONER! 

För att vi ska kunna genomföra årets GGN 2020 har vi tillsammans med myndigheterna på Gotland, Region Gotlands hälso- och sjukvårdsdirektör, smittskyddsläkare, beredskapsläkare, polisen Gotland, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet ( Svemo ) kommit överens om ett antal förändringar som inte direkt påverkar tävlingsgenomförandet. Grunden är Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundets riktlinjer för tävlingar under Pandemin COVID-19.

Förutom Svemos riktlinjer har vi lagt till ett antal åtgärder för att inte riskera hälsan för någon runt GGN. Det gäller deltagare, funktionärer, partners, leverantörer, medarbetare på färjor, hotell, restauranger, butiker med flera. Här följer dessa enkla riktlinjer i stora drag.

 1. I grunden så gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer om ansvarstagande om att hålla avstånd, respektera varandra, våra funktionärer och andra tävlande. Tvätta händer så ni kan.

 

 1. Publik: GGN 2020 kommer att genomföras utan publik. Funktionärer och deltagare plus en anhörig/ mekaniker räknas inte in i en grupp om max 50 personer. Skulle Folkhälsomyndigheten tillåta publik när vi närmar oss tävlingsdagarna så kan vi med glädje även hälsa publiken välkomna men i dagsläget är det GGN utan publik.

 

 1. Depåplats- parkering: Samtliga deltagare kommer att hänvisas till en särskild depåplats ( parkering ) och detta ska följas av samtliga. Deltagarna kommer att få reda på i PM so skicka ut innan tävlingen med färgkoder var ni ska parkera. Dessutom är det förbjudet precis som andra år att stanna och övernatta på området.

 

 1. Incheckningen: Kommer att hanteras på olika ställen och olika tider för startgrupperna. All incheckning och besiktning kommer ske på Tofta Skjutfält. Avstånd om 2 meter mellan varje förare är ett krav. Deltagarna ska respektera våra funktionärer som ska hjälpa er att få köra årets GGN på Gotland.

 

 1. Till starten: Så uppmanar vi er att ta er själva utan medföljande mekaniker. Det kommer inte att gå några bussar i år av naturliga skäl.

 

 1. På startplatsen: Endast deltagarna har tillåtelse att vistas inom startområdet där vi ställer upp till start. Alla deltagare måste stå vid sin mc och inte gå runt och prata med varandra. När ni väl ställt upp för start får området endast lämnas för att uträtta akuta behov.

 

 1. Starten: Starten kommer att gå till precis som vanligt och samma stattider gäller som tidigare både under fredagen och lördagen. Det blir massstart som det varit i alla år. Vi kommer dock att endast ha 75 deltagare i varje startled i de stora motionsklasserna och i elitstarten med klass 1,2,3. Tidigare har det varit 100 i varje led men vi ska hålla 2 meters avstånd mellan varandra och ni seedas som vanligt in enligt förra årets resultat. Men plats 76-100 flyttas bakåt osv.

 

 1. Tankslingorna: I både motion och elittankslinga ska vi hålla avstånd och det är MAX 1 per förare som kommer in och ni får endast ta med en in på hela området så det kommer lösa sig helt naturligt (undantag för Guldhjälm & Ungdom som får ta med  MAX 2 personer). I klass 1 elit dam & herr kan teamen söka dispens för några till beroende på hur många förare man har i sitt team. Ansökan sker till info@nordicsportevent.se senast 7 dagar innan tävling.

 

 1. Mässtältet: Vi kommer i år inte att ha det stora mässtältet på området utan alla utställare kommer att ha egna tält på mässgatan. Respektera avstånden mellan varandra när ni handlar.

 

 1. Matförsäljningen: Kommer att spridas ut något på större område och alla ska hålla 2 meter i dessa köer. Inga sittplatser under tak kommer erbjudas vid årets GGN.

 

 1. Målgång: Respektera 2 meters avstånd efter målgång när ni ska lämna in ert chip och hämta er medalj. Alternativt kommer det bli som förr i tiden att vi klipper av dessa längs med banan efter målgång och där får ni er medalj. Vi återkommer i PM med vad som gäller.

 

 1. Infarter: Vid alla infarter till tävlingsområdet kommer vi ha vakter och kontrollera alla inpasserande att det är max en medföljare per deltagare. Ni ska ha passerkort synligt i rutan för samtliga deltagare som färdas i ert fordon.

 

 1. GGN prisutdelningen: Kommer i år att ske vid sittande runda bord om max 8 personer vid varje. Max 345 middagsgäster med bordsservering kan vi ta emot för att hålla avstånd. För tillfället är det ingen efterfest och uppträdande på kvällen. De pristagare som inte bokat bord kommer hänvisas till andra sittplatser i väntan på att få gå upp och hämta sitt pris. Gäller middag och prisutdelning både fredag och lördag.

 

 1. Resor & Boende: När det gäller resor och boende har Gotland i sommar klarat detta med bravur. Destination Gotland har endast två tredjedelar av personbiljetter ombord för att hålla avstånden. Hotellen har haft 100% beläggning i sommar och klarat detta bra. Visby och Gotlands restauranger och caféer har skött sig exemplariskt. Våra turister som varit på Gotland har med beröm följt folkhälsomyndigheternas riktlinjer om avstånd.

 

Vi utgår från att när du som deltagare kommer till årets GGN på Gotland är frisk, håller avstånd, respekterar andra deltagare, funktionärer, partners, leverantörer. Dessutom när vi vistas ute på Gotland och i Visby ser till att föregå som goda exempel för det ni representerar när ni kliver ombord på färjan tills ni åker hem igen, endurosporten och Gotland Grand National.

 

Med dessa mycket enkla, självklara, tydliga restriktioner hälsar vi er varmt välkomna till den 37.e upplagan av Gotland Grand National 2020. Ett GGN vi alla längtar extra mycket efter just nu.

 

Dessa riktlinjer som ovan presenteras är preliminära och i det PM vi sänder ut till samtliga deltagare fastslår vi exakt vad som gäller för alla våra deltagare till årets GGN.

 

Välkomna till den 37:e upplagan av Gotland Grand National.

Hälsar Nordic Sport & Event och Enduro- & Motocrossklubb Gotland.