Pressmeddelande                                             20180314

Premiär för Classic Weekend 2018 i Linköping!

Linköping ska nu sättas på kartan som ett av Sveriges bästa och roligaste löparlopp för elit och motionärer. Den 25/8 2018 i samband med stadsfesten kommer stjärnorna till Linköping.

Classic Weekend är ett koncept som i Linköping kommer att innehålla löpning för motionärer, elit och ungdomar. Med sträckorna 5 km, 10 km, halvmarathon, team 2 x 5 km och ungdom 5 km kan alla vara med.

Vi kan redan nu berätta att på startlinjen i Linköping kommer vi att få se några av Sveriges bästa löpare kryddat med 4-5 riktigt duktiga löpare från Kenya och Etiopien.

Klara för halvmarathonsträckan är.

David Nilsson Sverige, Högby IF som hade snabbaste tiden 2017 av alla Svenskar på 1:03:34.

William Morwabe Kenya, Nairobi har personligt på 1:02:21 och har vunnit Lidingöloppet 2015.

Asefa Diro Hunde Etiopien, springer här för Linköpings löparklubb och är träningskompis och farthållare åt stjärnan Kenenisa Bekele Etiopien.

På damsidan har vi klart med.

Sylvia Kiberange Kenya/ Danmark som har fina 1:10:42 och siktar 2018 på att gå under 1:10.

Ayane Ayelech Nigusie Etiopien, springer här för Linköpings löparklubb

–       Vi storsatsar tillsammans med Linköpings löparklubb på detta koncept som passar alla löpare. Vi är så klart glada att redan nu kunna presentera dessa duktiga löpare som Linköpings löparklubb lyckats knyta till sig säger Conny Bohlin från arrangören Nordic Sport & Event.

–       Den stora målgruppen är givetvis motionärerna som nu har möjlighet att springa genom centrala Linköping mitt under pågående stadsfest. Det kommer blir en enorm folkfest för både löpare och publik fortsätter Conny Bohlin.

Redan den 28 april går Classic Weekend i Visby/ Gotland och innehåller samma koncept men även med cykel 35 km, 90 km och 140 km.

Nordic Sport & Event arrangerar förutom Classic Weekend även världens största endurotävling Gotland Grand National, en av Sveriges största golftävlingar Golfa Runt Gotland, endurotävlingen VGN – Vesivehmaa i Finland. Bolaget är även promotor åt endurotävlingen Stångebroslaget i Linköping och 1572 MTB Challenge i Motala.

För mer information kontakta
Conny Bohlin 0708-249494
VD/CEO
Nordic Sport & Event

Håkan Löfgren 070-8826764
Ordförande
Linköpings löparklubb

William Morwabe

Sylvia Kiberange

David Nilsson