Intervju med Jennie Stenerhag

Vi träffar Jennie i Farfarsstugan på Övralid en sommardag när solen skiner och det är en lätt vind om än lite kylig. Jennie har tillsammans med vår banchef Patrik Widing åkt 1572-banan och tillika SM-banan för året. Jennies spontana svar på vad hon tycker om banan är kort och gott ”Bra”. Det är fina stigar men kan så klart önska sig lite mer stig, men Jennie säger samtidigt att hon alltid önskar sig mer stig på de tävlingsbanor hon kör. I jämförelse med VM-banan för några veckor sedan så har årets SM-bana mycket mer stig än den.

Jennie satsar mot SM och vill försvara sitt SM-guld i MTB Marathon från förra året, men säger samtidigt att i och med att hon kör Trans Alp med målgång två veckor tidigare så kan hon inte vara helt säker på att formen sitter till SM. Hon har dock gott självförtroende och räknar med att det ska gå bra. Efter att hon kört Epic under våren toppade hon formen två veckor efteråt och det är precis det hon räknar med ska ske efter Trans Alp i förhållande till årets SM.

Säsongen hittills 2017 har varit bra, även om hon själv är besviken på sjundeplatsen i VM – tekniskt problem med sadeln resulterade i fel sittställning under större delen av loppet vilket gjorde att Jennie fick krampkänning. Dock var hon bara 1 minut efter segrarinnan. Jennie kommer att fortsätta cykla och tävla så länge hon tycker att det är roligt, och hon tycker fortfarande att det är mycket roligt. Även om hon säger att hon inte planerar för långt fram och känner att hon kan sluta när som helst så planerar hon ändå för en säsong i taget. Jennie gillar mer tekniska och utmanande banor och det är också det som ofta är utslagsgivande under tävlingsmomenten.

Jennies tips till motionärerna på 1572 MTB Challenge är att som så ofta på långlopp, inte gå ut för hårt och istället släppa på mot slutet om det finns krafter kvar. Och glöm inte att njuta av de fina vyerna. Jennie själv ser sällan omgivningarna under tävling då hon är fokuserad på racet, det är bland annat därför hon gillar att köra banorna innan för att veta vad som väntar och det ger henne också en möjlighet at titta på omgivningarna.

Vi resonerar en del kring önskemålet om att Damelit ska ha en egen starttid för att på så sätt också få ett eget race. Vi i Team 1572 kommer att testa en ny startordning för att möta önskemålet och hoppas att det ska falla väl ut.

Vi önskar Jennie Stenerhag och alla andra åkare ett stort lycka till på loppet den 5 augusti och hälsar alla varmt välkomna till Motala!

Foto: Banchefen Patrik Widing &  Jennie Stenerhag