fb  google  you

Tävlingsinformation 1572 MTB Challenge, 90 (SM) och 67 km och ICA Maxi MTB Challenge, 40 km

Den 4-5 augusti – loppen med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, partier som för tankarna till Europas etapplopp och ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan!

 

SNABBFAKTA

Datum och tid: Lördag 5 augusti, första start klockan 10:30 (67 km) och 11:15 (40 km)

Distans: 90/67/40 km

Bantyp: Inbjudande böljande singeltrails, härliga skogsvägar, smalare grusvägar och vissa partier av asfalt för återhämtning 

Omklädning: Mariebergsskolan, Motalabadet

Tävlingscentrum: Folkets Park Motala 

Cykeltvätt: Ja

Cykelförvaring: Nej (på plats 2017)

Anmälningsavgift: 

40 km: 395 kronor alla klasser 

67 km: 750 kronor alla klasser 

90 km: 750 kronor alla klasser 

Anmälningsperiod: Anmälan är öppen fram till torsdag  2017-07-20

Efteranmälan: Ja, dag innan tävlingsdag 15-20 och tävlingsdag 07-10, förhöjd avgift 200 kr

Depåer: 5 st, (67 km) 3 st (40 km) sportdryck (SIS) vatten, bananer, hembakade bullar, choklad, kaffe (Övralid)

Mat efter lopp: Ja, vegetariskt alternativ till de som önskar

Medalj: Ja

Prispengar: Ja, i Dam och Herr Elit + backpris vid Håleberget. För övriga tävlingsklasser: Nyttopriser och motionsklasser: utlottning av nyttopriser.

Prispengar enligt följande placeringar:

1 - 7 500 kr

2 - 5 000 kr

3 - 2 500

4 - 1 250 kr

5 - 750 kr 

Diplom: Ja


KLASSINDELNING

Tävlingsklasser för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass öppen för alla över 15 år (67 km). För 40 km-loppet endast motion och ålder från 10 år inget krav på licens eller medlemskap i cykelklubb för motionsklass.
D/H Elit
D/H Junior 
D/H Sport (OBS! Saknar du av SCF godkänd tävlingslicens kan du vid anmälan köpa engångslicens för 200 kronor. Gäller även om du efteranmäler dig på plats dag innan tävlingsdag och på tävlingsdag.)
D/H 30-40-50-60-70
D/H Motion (15 år och äldre)
 

Följande klasser finns att anmäla sig i ICA Maxi MTB Challenge 40 km
D/H Motion från 10 år.


BANBESKRIVNING

Banan vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå. Samtliga stigpartier är väl genomgångna för att inte bjuda på överraskningar i form av alltför svåra tekniska utmaningar, men bjuder trots detta på MTB-åkning av klassiskt snitt i form av böljande singeltracks i vackra miljöer, lummiga skogsvägar, grusvägar nära Vätterns stränder och vissa asfaltssträckor för återhämtning med lite, eller ingen trafik alls. Vid backpris Nedralid mörts du av entusiastisk publik, musik, speakers och mycket annat som för tankarna till kontinentens storlopp. Start- och målområde är väl anpassat för att ge alla åkare gott om plats både före start, under start och kilometrarna efter start. De sista kilometrarna in mot mål har för i år fått ny sträckning, vilket innebär att ni åkare följer Vanamostranden hela vägen in mot mål, istället att som tidigare köra startloppen i omvänd riktning. Inte lika jobbigt och dessutom bedövande vackert! 
För fullständig beskrivning och karta >> klicka här <<
 


SEEDNING INFÖR CYKELVASAN


Seedning inför Cykelvasan 1572 MTB Challenge 67 kilometer är seedningsgrundande för Cykelvasan. Vi har noterat att väldigt många i tävlings- och motionsklasserna får en sluttid i loppet som är relativt nära vinnartiden i elitklasserna, vilket medför en mycket bra seedning i Cykelvasan. Att vi dessutom ligger perfekta två veckor före Cykelvasan gör att vi med säkerhet kan säga att vi är ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan! 
Vid frågor, kontakta oss gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


ANMÄLAN

Anmälan gör du enkelt >> här <<
Anmälan öppen till den 20/7.  Sedan anmälan på plats fredag från 15.00-20.00 och Lördag från 07.00, med ett tilläg om 200 kr, så in och anmäl dig online.


CYKLA SOM FÖRETAG ELLER GRUPP

Är ni ett företag eller en större grupp som vill anmäla er tillsammans?
Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så hjälper vi er.


FÖRSÄKRINGAR

Samtliga deltagare i tävlingsklasserna är under tävling försäkrade genom Svenska Cykelförbundets försäkring. Mer information hittar du på www.scf.se Vi rekommenderar att du lägger till Folksams Startklar-försäkring när du gör din anmälan. Den ger dig ersättning för startavgiften om du skulle bli sjuk eller skadad inför loppet. Försäkringen kostar 155 kr och gäller för alla lopp du deltar i under ett år. Tecknar du Startklar Plus för 275 kr är du dessutom skyddad under de timmar du tränar inför loppet. 
Läs mer om Startklar >> här <<
Kontakta ditt försäkringsbolag för att få en klar bild av hur ditt försäkringsskydd ser ut. Om du är medlem i idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet kan även idrottsföreningens försäkring täcka skada. Kontakta din förening för mer information.
 


OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING - SKADOR PÅ CYKEL


Eventuella skador på cykeln ersätts inte av olycksfallsförsäkringen. I vissa fall är cykeln försäkrad via din Hem och villa-försäkring men i de fall den inte gör det kan det vara en god idé att teckna en allriskförsäkring eller en separat försäkring om du vill garantera skydd av cykeln.
 


ARRANGÖR

TEAM 1572 MTB CHALLENGE
 
 
165 MTB Banner TREK ver2 logo 1572chall 006a hemsidesstor 165 MTB Banner TREK ver2