TREK

När Richard Burke och Bevil Hogg grundades Trek i en lada i Waterloo, Wisconsin 1976, drömde de inte om att en dag förlägga tillverkningen till Asien. I stället skapade de exklusiva landsvägsmodeller för att hitta sin nisch i 1970-talets cykelboom i USA. Nu, 40 år senare, då den mesta cykelproduktionen har flyttat utomlands, håller sig Trek fortfarande till sin ”Made in USA” filosofi!

Det man också håller fast vid är innovation och en ständig väg framåt i utvecklingen, där fokus ligger på funktion, material, layout, men också utbildning inom säljorganisationen och hur produkterna presenteras för kund. Man är också fast besluten att erbjuda en bred palett av modeller, alla ska kunna hitta sin drömcykel i varje modell- och prissegment.

Trek driver även professionella team inom landsväg och MTB, ”Trek Factory Racing Team”, vilka bidrar till att Trek ständigt ligger i framkant i utvecklingen av cyklar där prestation är i fokus.
2015 utsågs Trek till ”Årets leverantör”, vilket var ett fint kvitto på att man i hela organisationen och ända ut till butik lever upp till den målsättning och filosofi man sedan länge har!

Samarbetet mellan Trek och 1572 MTB Challenge inleddes 2015 och har stor betydelse för arrangemangets framgång. Vi delar målsättning att skapa ett internationellt toppevent där både nationella och internationella elitåkare och motionärer möts för spännande tävlingar och lockande motionsarrangemang.

Bontrager

Bontrager föddes i slutet av 1970-talet för att möta de nya kraven på cyklar och utrustning i och med att allt fler valde att cykla i kuperad terräng långt bortom de asfalterade vägarna. Keith Bontrager, ingenjör, konstruktör, fysiker, mekaniker och cyklist såg behovet och möjligheterna i att skapa produkter med hög kvalitet som matchade åkarnas krav på låg vikt och hållbarhet.

Sedan 1995 ingår Bontrager i Treks verksamhet. Bontragers filosofi var redan från början att bygga starka och lätta komponenter, men också att ha en stor förståelse för att värde inte bara handlar om pris, utan också om andra faktorer man ständigt arbetar för att integrera i produkterna. Billigt? Oftast inte. Fantastiskt bra produkter? Ja, alltid!
Trek för inte bara Bontragers ursprungliga filosofi vidare, utan arbetar hårt för att utveckla konceptet vidare och erbjuda kunderna allt fler produkter av absolut toppklass!