Inbjudan & PM

Inbjudan och PM 2018
1572 XCM SM-Challenge 87 km, 1572 MTB Challenge, 65 km och ICA Maxi MTB Challenge, 40 km

Lördag den 4 augusti går startskotten för loppen med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, partier som för tankarna till Europas etapplopp och ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan!
__________________________________________________

Snabbfakta

Datum och tid: Lördag den 4 augusti start klockan 09:30 87 km XCM SM-Challenge, 65 kilometer 1572 MTB Challenge 10:20 och 40 kilometer ICA MAXI MTB Challenge 11:05.

Distans: 87/65/40 km

Bantyp: Inbjudande böljande singeltrails, härliga skogsvägar, smalare grusvägar och vissa partier av asfalt för återhämtning

Omklädning: Team Sportiahallen, Motala

Tävlingscentrum: Team Sportiahallen, Motala

Cykeltvätt: Ja

Cykelförvaring: Ja

Anmälningsavgift: 750 kronor alla klasser 87 och 65 km-lopp. 40 km 450 kronor alla klasser.

Anmälan: Anmälan här! (1572mtbchallenge.se)

Anmälningsperiod: Anmälan öppen, anmälan fram till 2018-08-03 därefter efteranmälan mot förhöjd avgift 200 kronor i tävlingscentrum. OBS SM-Klasser 87 km sista anmälningsdag 2018-07-21. 

OBS SM-Klasser 87 km sista anmälningsdag 2018-07-21, SM-klasser har inte möjlighet att efteranmäla sig på plats i tävlingscentrum på fredag och lördag. Övriga klasser efteranmälan på plats fredag och lördag.

Efteranmälan: Ja, dag innan tävlingsdag 15-20 och tävlingsdag 07-10, förhöjd avgift 200 kr

Depåer: 5 st, (87 och 65 km), 4 st (40 km) sportdryck (SIS) vatten, bananer, hembakade bullar, choklad, kaffe (Övralid). Placering av depåer: https://kartor.eniro.se/m/yio2U . Lämpliga övriga langningspunkter för team/övriga, se hemsida  www.1572mtbchallenge.se och/eller Facebook 1572challenge.

Mat efter lopp: Ja, vegetariskt alternativ till de som önskar

Medalj: Ja

Diplom: Ja
__________________________________________________

1572 SM XCM Challenge, 87 kilometer:
Tävlingsklasser Dam och Herr för deltagare med tävlingslicens, samt Sportklass Dam och Herr där engångslicens kan lösas vid anmälan, samt Motionsklass Dam och Herr öppen för alla över 15 år.
Följande klasser finns att anmäla sig till i (87 km)
• D/H Elit
• D/H Junior
• D/H Sport (OBS saknar du av SCF godkänd tävlingslicens kan du vid anmälan köpa engångslicens för 200 kronor. Gäller även om du efteranmäler dig på plats dag innan tävlingsdag och på tävlingsdag)
• D/H 30-40-50-60-70
• D/H Motion (15 år och äldre)

1572 MTB Challenge, 65 kilometer
Motionsklasser Dam och Herr, samt Sportklass Dam och Herr där engångslicens kan lösas vid anmälan. Anmälan öppen för alla över 15 år
Följande klasser finns att anmäla sig i (65 km):
• D/H Sport (OBS saknar du av SCF godkänd tävlingslicens kan du vid anmälan köpa engångslicens för 200 kronor. Gäller även om du efteranmäler dig på plats dag innan tävlingsdag och på tävlingsdag)
• D/H Motion (15 år och äldre)

ICA MTB Challenge, 40 kilometer
Motionsklasser Dam och Herr, samt Sportklass Dam och Herr där engångslicens kan lösas vid anmälan. Anmälan öppen för alla över 10 år
Följande klasser finns att anmäla sig i ICA Maxi MTB Challenge 40 km:
• D/H Sport (OBS saknar du av SCF godkänd tävlingslicens kan du vid anmälan köpa engångslicens för 200 kronor. Gäller även om du efteranmäler dig på plats dag innan tävlingsdag och på tävlingsdag)
• D/H Motion (10 år och äldre)

Motion
I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb

Starttider
För att skapa förutsättningar för rättvisa tävlingar har vi till årets lopp beslutat att ändra startiderna något, för att därigenom ge framförallt Dam Elit större möjlighet att tävla mot varandra utan att de under inledningen av loppet påverkas av övriga klasser.

87 km XCM SM Challenge:
Herr Elit 09:30
H 30 09:30
Dam Elit 09:30:30
Övriga klasser: 09:35

65 km 1572 MTB Challenge:
Samtliga klasser: 10:20

40 km ICA MAXI Challenge
Samtliga klasser: 11:05

Prispengar
Dam och Herr Elit + backpris vid Håleberget. För övriga tävlingsklasser: Nyttopriser och motionsklasser: utlottning av nyttopriser.

Prispengar enligt följande placeringar:
1 – 7 500 kr
2 – 5 000 kr
3 – 2 500 kr
4 – 1 250 kr
5 – 750 kr

Diplom: Ja

Banan
Banorna för samtliga distanser vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå. Samtliga stigpartier är väl genomgångna för att inte bjuda på överraskningar i form av alltför svåra tekniska utmaningar, men bjuder trots detta på MTB-åkning av klassiskt snitt i form av böljande singeltracks i vackra miljöer, lummiga skogsvägar, grusvägar nära Vätterns stränder och vissa asfaltssträckor för återhämtning med lite, eller ingen trafik alls. Vid backpris Nedralid möts du av entusiastisk publik, musik, speakers och mycket annat som för tankarna till kontinentens storlopp. Start- och målområde är väl anpassat för att ge alla åkare gott om plats både före start, under start och kilometrarna efter start. De sista kilometrarna in mot mål har sedan 2016 ny sträckning, vilket innebär att ni åkare följer Vanamostranden hela vägen in mot mål, istället att som tidigare köra startloppen i omvänd riktning. Inte lika jobbigt och dessutom bedövande vackert!

För deltagare 1572 XCM SM Challenge har vi valt att skapa ett kompakt långlopp med en utmanande karaktär som passar både den yttersta eliten och motionärer med ambition att ta sig an ett lopp man med stolthet kan korsa mållinjen. Vi ger er hjälp på vägen med event i eventet, bland annat under första och andra loopen över Håleberget och vid Nedralid. Teamen har med den kompakta banlösningen lätt för att supporta sina åkare, vilket ger rättvisa tävlingar. Tätt med depåer ger alla möjlighet att fylla på sina förråd av mat och dryck. Detta gäller samtliga distanser.

Seedning inför Cykelvasan
1572 MTB Challenge 87 och 65 kilometer är seedningsgrundande för Cykelvasan. Vi har noterat att väldigt många i tävlings- och motionsklasserna får en sluttid i loppet som är relativt nära vinnartiden i elitklasserna, vilket medför en mycket bra seedning i Cykelvasan. Att vi dessutom ligger en vecka före Cykelvasan gör att vi med säkerhet kan säga att vi är ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan för alla er som vill komma formtoppade till Cykelvasan!

Vid frågor, kontakta oss gärna på www.1572mtbchallenge.se

Anmälan
Anmälan gör du på www.1572mtbchallenge.se Där hittar du också all övrig information om de lopp vi erbjuder
Anmälan här!

Cykla som företag/grupper
Är ni ett företag eller en större grupp som vill anmäla er tillsammans?
Kontakta oss på 1572challenge@gmail.com så hjälper vi er.

Försäkringar
Samtliga deltagare i tävlingsklasserna är under tävling försäkrade genom Svenska Cykelförbundets försäkring. Mer information hittar du på www.scf.se Vi rekommenderar att du lägger till Folksams Startklar-försäkring när du gör din anmälan. Den ger dig ersättning för startavgiften om du skulle bli sjuk eller skadad inför loppet. Försäkringen kostar 155 kr och gäller för alla lopp du deltar i under ett år. Tecknar du Startklar Plus för 275 kr är du dessutom skyddad under de timmar du tränar inför loppet.
Läs mer om Startklar här
Kontakta ditt försäkringsbolag för att få en klar bild av hur ditt försäkringsskydd ser ut. Om du är medlem i idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet kan även idrottsföreningens försäkring täcka skada. Kontakta din förening för mer information.

Olycksfallsförsäkring -skador på cykel
Eventuella skador på cykeln ersätts inte av olycksfallsförsäkringen. I vissa fall är cykeln försäkrad via din Hem och villa-försäkring men i de fall den inte gör det kan det vara en god idé att teckna en allriskförsäkring eller en separat försäkring om du vill garantera skydd av cykeln.

REGISTRERING OCH BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
Nordic Sport & Event följer Datainspektionens regler när det gäller hantering av personuppgifter. Genom din anmälan godtar du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på vår hemsida.

Bilder som tas under våra arrangemang kan komma att användas i nyhetsartiklar och annonser för våra tävlingar och på vår hemsida.

Nordic Sport & Event behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera dina förfrågningar, samt för att skapa en anmälningsprofil. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används för att registrera dig till lopp och matcha dig med en eventuell tidigare anmälan, för att på så sätt koppla din tidigare statistik till dig. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används också för att kunna kontakta dig, samt för att kommunicera information och erbjudanden.

För att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vad du är intresserad av, använder vi de uppgifter du tillhandahåller. Du kan när som helst välja att inte längre ta emot mer information från Nordic Sport & Event genom att kontakta oss via e-post info@nordicsportevent.se

För att kunna erbjuda information som vi tror är intressant för dig, har Nordic Sport & Event samarbetspartners i vissa fall möjlighet att disponera vårt adressregister via Nordic Sport & Event. Nordic Sport & Event delar inte dina personuppgifter med sina partners eller sponsorer. Sponsorer och partners till Nordic Sport & Event får skicka erbjudanden via Nordic Sport & Event.

Du har rätt att få tillgång till dina uppgifter, att få dem rättade eller om du önskar, få dem raderade. Väljer du att radera alla dina uppgifter, så raderas all tidigare statistik och historik. Du har också rätt att få en kopia av dina uppgifter.