1572 MTB Challenge

MTB loppet går den 3-4 aug 2018 och då även i år som SM tävling.

Lördag den 4 augusti 2018 är det återigen dags för 1572 MTB Challenge med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, ett tävlingscentrum av toppklass och ett start- och målområde som gör det enkelt för alla. Dessutom är loppet ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan.

Banan vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå. Samtliga stigpartier är väl preparerade, men bjuder trots detta på MTB-åkning när den är som allra bäst!

987 höjdmeter
2 500 hembakta bullar
1 000 startplatser
23 km singeltrails
450 skyltar
0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds
Samuel Gustafvander

Långlopps SM

för dig som elit och övriga tävlingsklasser

Lördag den 4 augusti går startskotten för loppet med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, partier som för tankarna till Europas etapplopp och ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan som även 2018 ingår i långlopps SM!

1572 MTB Challenge

för dig som motionär

Lördagen den 4 augusti kan alla cykla. Att du kan välja distans tycker vi är viktigt, välj mellan 40, 65 eller 87 kilometer – oavsett distans kommer du att passera backpriset i Nedralid, cykla på härliga singeltrails och avsluta loppet längs med Vätterns stränder.

Barnens Hinderbana & Lilla 1572

för barn upp till 14 år

Fredagen den 3:e augusti med start klockan 18.00 inviger vi cykelhelgen och välkomnar alla barn upp till 14 år till familjefesten Lilla 1572! En 400 meter lång bana med samma proffsiga start och målområde som för det stora loppet. Nyhet för i år är att de som vill även kan delta i Barnens Hinderbana lördagen den 4:e augusti. Alla som deltar får en startplats till Lilla 1572 mot uppvisande av anmälningsbevis.

Cykla som företag

eller anmäl dig som grupp

1572 MTB Challenge – sommarens stora utmaning för ditt företag eller grupp! Alla kan vara med, välj mellan 40, 65 eller 87 km. Tätt mellan depåerna och efter målgång väntar mat, vila och härliga skratt. Kontakta oss gärna, så hjälper vi till med anmälan och ger förslag på bra boenden. Frågor kring cyklar och utrustning svarar vi också väldigt gärna på.

Häng med och upplev 1572 MTB Challenge

Denna trailer visar vilken upplevelse 1572 MTB Challenge är. Banan vänder sig till alla typer av åkare och det finns flera olika klasser att välja mellan.

  • 3-4 augusti 2018
  • Cykling utmed Vätterns stränder
  • Seedningslopp för Cykelvasan
  • SM i Mountainbike

Vanliga frågor & svar

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla dig klickar du på anmälan och väljer det lopp du vill anmäla dig till. Klicka därefter på ”upprätta nytt användarkonto” och fyll i dina uppgifter. En bekräftelse skickas ut via mail till angiven mailadress direkt efter att betalning gått igenom.

Observera att om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg, så har du enklare att komma ihåg det för alla dina konton i framtiden.

Jag kan inte logga in på mitt konto?

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på ”Upprätta nytt användarkonto” och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på ”Upprätta nytt användarkonto” då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det för alla dina konton i framtiden.

Vad kostar det?

Startavgifter för de olika loppen:

1572 SM-XCM Challenge, 87 km
750 kronor samtliga klasser, tävling och motion, från 15 år.

1572 MTB Challenge, 65 km
750 kronor samtliga klasser, motion och Sport, från 15 år.

ICA Maxi MTB Challenge, 40 km
450 kronor, samtliga klasser, motion och Sport, från 10 år.

ICA MAXI Kids
75 kronor, för alla barn upp till 10 år.

Behöver jag en licens för att köra?

Ja, en licens från Svenska Cykelförbundet krävs för att få delta i tävlingsklasserna, men inte för motionsklasser. För Sportklass kan du vid anmälan köpa en engångslicens för 200 kronor om du inte har en giltig licens sedan tidigare.
Mer information om licenser får du på SCF:s hemsida: SCF-Licenser och Försäkringar

Hur fungerar avbeställningsskydd?

• Hela anmälningsavgiften betalas tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Gäller inte för resor eller boende i samband med tävlingen. Avbeställningsskyddet kan endast tecknas i samband med anmälningstillfället. Avbeställningsskyddet gäller om följande inträffar.

• Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art, som drabbat dig själv, maka/make, sambo, dina eller deras föräldrar, barn, syskon eller medresenär.

• Inkallelse till krigsmakten eller civilförsvaret.

• Det inträffar någon annan allvarlig händelse utanför Din kontroll, t.ex. omfattande eldsvåda eller översvämning i Din bostad, som medför att det inte är rimligt att begära att Du skall stå fast vid Din bokning. Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbeställningsdatum beaktas ej.

Seedning för Cykelvasan och SM-klasser 87km?

Seedningslopp för Cykelvasan gäller följande klassser:
65 & 87 km

Seedning för SM-klasser 87 km
Seedningen görs av SCF. Mer information i PM som läggs in på hemsidan under juli månad.

Ungdom över 10 år får delta på 40 km sträckan.

Sista anmälningsdag?

Sista anmälningsdag på nätet är lördag den 29 juli. Därefter kan du anmäla dig på plats i tävlingscentrum fredag den 4:e augusti klockan 15-20, eller på tävlingsdag lördag den 5:e augusti klockan 07-11

Vad behöver jag ha med mig till nummerlappsutdelningen?

En legitimation och en giltig licens (för er som ska köra i någon av tävlingsklasserna).

Vilka startider har de olika loppen?

• Posttrampet Kids, fredag den 3:e augusti kl. 18.00

• 1572 SM-XCM Challenge 87 km, lördag den 4:e augusti kl. 09.30

• 1572 MTB Challenge 65 km, lördag den 4:e augusti kl. 10.20

• ICA MAXI MTB Challenge, 40 km, lördag den 4:e augusti kl. 11.05

För starttider se inbjudan & PM. Exakta tider för klasserna sätts tillsammans med SCF på fredag och information finns på plats,

Hur många depåer finns det?

För 87 km är det fem depåer (en depå passeras två gånger då egentligen sex depåer)
För 65 km är det fem depåer
För 40 km är det tre depåer

Kartor

Nyheter från 1572 MTB Challenge

Program 1572 MTB Challenge

Tävlingen pågår från fredag 4 augusti till och med lördag 5 augusti. Nedan finner ni hålltider för 1572 MTB Challenge som 2017 även är arrangör…

Intervju med Jennie Stenerhag

Vi träffar Jennie i Farfarsstugan på Övralid en sommardag när solen skiner och det är en lätt vind om än lite kylig. Jennie har tillsammans med…

Uppdaterat PM & inbjudan 2017

>klicka här<

Inbjudan - PostNord-trampet 1572 Kids

Fredagen den 4:e augusti, start klockan 18, dagen innan loppen för de vuxna, bjuder vi in alla barn upp till 10 år till familjefesten Posttrampet 1572…

Partners

TREK är huvudpartner till 1572 MTB Challenge. När Richard Burke och Bevil Hogg grundades Trek i en lada i Waterloo, Wisconsin 1976, drömde de inte om att en dag förlägga tillverkningen till Asien. I stället skapade de exklusiva landsvägsmodeller för att hitta sin nisch i 1970-talets cykelboom i USA. Nu, 40 år senare, då den mesta cykelproduktionen har flyttat utomlands, håller sig Trek fortfarande till sin ”Made in USA” filosofi!