1572 MTB Challenge

Långlopps SM lördag den 5 augusti i kombination med 1572 MTB Challenge, 40-, 67- och 90 km!

Lördag den 5 augusti går startskotten för 1572 MTB Challenge med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, ett tävlingscentrum av toppklass och ett start- och målområde som gör det enkelt för alla. Dessutom är loppet ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan.

Banan vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå. Samtliga stigpartier är väl preparerade, men bjuder trots detta på MTB-åkning när den är som allra bäst!

Till i år passar vi även på att förbättra det avslutande partiet in i parken. Mer plats för de spännande fighterna in i mål och lättare för publiken att följa sina favoriter.

1572 MTB Challenge

för dig som motionär

Lördag den 5 augusti går startskotten för loppen med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder, partier som för tankarna till Europas etapplopp och ett av Sveriges bästa seedningslopp för Cykelvasan!
Välj mellan 90, 67 eller 40 km! Välkommen till ett av Sveriges bästa långlopp!

Långlopps-SM

för dig som elit och övriga tävlingsklasser

Lördag den 5 augusti går startskottet för Långlopps-SM på samma härliga 90-km bana som för 1572 MTb Challenge 90 km.
En utmanande tävling perfekt för åkare, publik och media, men också för teamens servicepersonal som lätt kan ta sig till banans olika partier. Välkomna till årets XCM!

Posttrampet 1572 Kids

för barn upp till 10 år

Fredagen den 4:e augusti med start klockan 18.00 inviger vi cykelhelgen och bjuder in alla barn upp till 10 år till familjefesten Posttrampet 1572 Kids! En 350 meter lång bana i och utanför Folkets Park. Samma härligt proffsiga start och målområde som för det stora loppet. Välförtjänt medalj, något gott att äta och dricka efter målgång och en prispall alla ska upp på! Välkomna till en helg för hela familjen!

Grupp eller företag

för grupp eller företag

1572 MTB Challenge – sommarens stora utmaning för ditt företag eller grupp! Alla kan vara med, välj mellan 40, 67 eller 90 km. Tätt mellan depåerna och efter målgång väntar mat, vila och härliga skratt. Kontakta oss gärna, så hjälper vi till med anmälan och ger förslag på bra boenden. Frågor kring cyklar och utrustning svarar vi också väldigt gärna på. Välkomna!

987 höjdmeter
2 500 hembakta bullar
1 000 startplatser
23 km singeltrails
450 skyltar

Vanliga frågor & svar

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla dig klickar du på anmälan och väljer det lopp du vill anmäla dig till. Klicka därefter på ”upprätta nytt användarkonto” och fyll i dina uppgifter. En bekräftelse skickas ut via mail till angiven mailadress direkt efter att betalning gått igenom.

Observera att om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg, så har du enklare att komma ihåg det för alla dina konton i framtiden.

Jag kan inte logga in på mitt konto?

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på ”Upprätta nytt användarkonto” och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på ”Upprätta nytt användarkonto” då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det för alla dina konton i framtiden.

Vad kostar det?

Startavgifter för de olika loppen:

1572 SM-XCM Challenge, 90 km
750 kronor samtliga klasser, tävling och motion, från 15 år.

1572 MTB Challenge, 65 km
750 kronor samtliga klasser, motion och Sport, från 15 år.

ICA Maxi MTB Challenge, 40 km
450 kronor, samtliga klasser, motion och Sport, från 10 år.

ICA MAXI Kids
75 kronor, för alla barn upp till 10 år.

Behöver jag en licens för att köra?

Ja, en licens från Svenska Cykelförbundet krävs för att få delta i tävlingsklasserna, men inte för motionsklasser. För Sportklass kan du vid anmälan köpa en engångslicens för 200 kronor om du inte har en giltig licens sedan tidigare.
Mer information om licenser får du på SCF:s hemsida: SCF-Licenser och Försäkringar

Hur fungerar avbeställningsskydd?

• Hela anmälningsavgiften betalas tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Gäller inte för resor eller boende i samband med tävlingen. Avbeställningsskyddet kan endast tecknas i samband med anmälningstillfället. Avbeställningsskyddet gäller om följande inträffar.

• Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art, som drabbat dig själv, maka/make, sambo, dina eller deras föräldrar, barn, syskon eller medresenär.

• Inkallelse till krigsmakten eller civilförsvaret.

• Det inträffar någon annan allvarlig händelse utanför Din kontroll, t.ex. omfattande eldsvåda eller översvämning i Din bostad, som medför att det inte är rimligt att begära att Du skall stå fast vid Din bokning. Du måste kunna styrka ditt förhinder med intyg från läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyg som inkommer senare än 7 dagar efter avbeställningsdatum beaktas ej.

Seedning för SM-klasser 90 km

Seedningen görs av SCF. Mer information i PM som läggs in på hemsidan under juli månad.

Sista anmälningsdag?

Sista anmälningsdag på nätet är lördag den 29 juli. Därefter kan du anmäla dig på plats i tävlingscentrum fredag den 4:e augusti klockan 15-20, eller på tävlingsdag lördag den 5:e augusti klockan 07-11

Vad behöver jag ha med mig till nummerlappsutdelningen?

En legitimation och en giltig licens (för er som ska köra i någon av tävlingsklasserna).

Vilka startider har de olika loppen?

• Posttrampet Kids, fredag den 4:e augusti, starttid:

• 1572 SM-XCM Challenge 90 km, lördag den 5:e augusti, startid:

• 1572 MTB Challenge 65 km, lördag den 5:e augusti, starttid:

• ICA MAXI MTB Challenge, 40 km, lördag den 5:e augusti, starttid:

Hur många depåer finns det?

• För 90 km-loppet finns det sju stycken depåer
• För 65 km-loppet finns det 5 stycken depåer
• För 40 km-loppet finns det 4 stycken depåer

Kartor

 • GPS-koordinater

  WGS84
  58°32’35.4″N 14°59’46.5″E
  WGS84 DDM
  58°32.591’N 14°59.775’E
  WGS84 decimal (lat, lon)
  58.543178, 14.996252
  RT90 (nord, öst)
  6491436, 1452893
  SWEREF99 TM (nord, öst)
  6489186, 499782

Nyheter från 1572 MTB Challenge

Inbjudan - PostNord-trampet 1572 Kids

Fredagen den 4:e augusti, start klockan 18, dagen innan loppen för de vuxna, bjuder vi in alla barn upp till 10 år till familjefesten Posttrampet 1572…

Inbjudan - PM 2017

1572 XCM SM-Challenge 90 km, 1572 MTB Challenge, 67 km och ICA Maxi MTB Challenge, 40 km Lördag den 5 augusti går startskotten för loppen med härliga…

Starttider och efteranmälan idag 14 januari!

/
Nu på morgonen har det kommit lite lite snö på vår bana, vi får hoppas att det stannar över dagen. Här ser du starttider och klasser under dagen.…

Hitta till området och banan till den 14 januari!

/
Hitta till Motala Folkets Park Följ de gula skyltarna som vår tävlingsledare Anders visar så hittar du fram till Motala Folkets Park.Du kan också…

Partners

TREK är huvudpartner till 1572 MTB Challenge. När Richard Burke och Bevil Hogg grundades Trek i en lada i Waterloo, Wisconsin 1976, drömde de inte om att en dag förlägga tillverkningen till Asien. I stället skapade de exklusiva landsvägsmodeller för att hitta sin nisch i 1970-talets cykelboom i USA. Nu, 40 år senare, då den mesta cykelproduktionen har flyttat utomlands, håller sig Trek fortfarande till sin ”Made in USA” filosofi!